Sposób przygotowania:
Krem orzechowy z jaglanką
Zagotować wrzątek w garnku i wsypać tyle kaszki, ile jest wody w naczyniu i zamieszać zawartość na średnim ogniu, aż kaszka wchłonie gorącą wodę. Wtedy to zestawić i wystudzić. Kremówkę wlać do szklanej miski i ubić na sztywno i schłodzić w lodówce z ok. 40 min. Żółtka utrzeć z cukrem na parze do białości przez 20 min. Również odstawić na bok i przestudzić. Orzechy laskowe lub pistacjowe rozłupać i posiekać bardzo drobno lub użyć krokantu orzechowego. Kremówkę wyjąć i połączyć z resztą składników oraz napęczniałą żelatyną. Przełożyć deser do foremek lub do pucharków i ponownie schłodzić przez 35-40 min. Po upływie czasu naczynia z deserem wyjąć, posypać resztą krokantu orzechowego i podawać z waflowymi rurkami.