Sposób przygotowania:
Krem pieczarkowy
Cebule obrać i pokroić w prążki, podsmażyć w garmuszku z odrobiną soli.Dodać pieczarki również pokrojone w prążki. Podsmażać do zmiękczenia pieczarek. Zalać wodą i dodać kostki grzybowe. Trochę pieprzu. Dusić ok 10-15 min. Na koniec dodać śmietane, po czym zagęścić mąką z wodą do zagotowania i wyłaczyć z ognia. SMACZNEGO!!! Sposób podania: 1) Podsmażyć kotlet schabowy z oby dwóch stron. Nałożyć krem pieczarkowy, posypać tartym żółtym serem, zalać odrobiną wody. Przykryć pokrywką i podsmażać do momentu roztopienia się sera. 2) Na gorąco polać ziemniaczki lub makaron jako gęstszy sos z koperkiem. Krem pieczarkowy można trzymać w lodówce do 3 dni w pojemniczku.
Mati13