Sposób przygotowania:
Krem pieczarkowy z tostem
Pieczarki umyj, a jeśli jest taka potrzeba to też obierz. Pieczarki pokrój na cząstki. Do garnka wlej około zimnej wody i wrzuć do niej pokrojone pieczarki. Zacznij gotować. Gdy wywar się zagotuje dodaj do niego rozkruszoną kostkę rosołową. Grzyby zamieszaj i gotuj dalej. Gdy pieczarki będą ugotowane do miękkości wyłącz palnik i wystudź wywar. Następnie za pomocą blendera pieczarki zmiksuj razem z wywarem. Sporządź zawiesinę z mąki pszennej i śmietany. W szklance dokładnie wymieszaj mąkę razem ze śmietanę. Wywar grzybowy zacznij ogrzewać i dodawaj zawiesinę z mąki i śmietany cały czas mieszając, aby zagęścić zupę. Zupę doprowadź do wrzenia i wyłącz palnik.Zupę podawaj z tostami przygotowanymi w tosterze. Jeśli nie posiadasz tostera możesz przygotować tosty w piekarniku. Na blaszce ułóż chleb tostowy i wstaw na 10 - 15 minut do piekarnika.