femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Krem pieczarkowy z tostem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienita zupa pieczarkowa w postaci kremu z dodatkiem chrupiącego, rumianego tosta to coś co każdy lubi!

Krem pieczarkowy z tostem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pieczarkowy z tostem

 

 

  • kilka kromek chleba tostowego wg uznania

 

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy z tostem
Pieczarki umyj, a jeśli jest taka potrzeba to też obierz. Pieczarki pokrój na cząstki. Do garnka wlej około zimnej wody i wrzuć do niej pokrojone pieczarki. Zacznij gotować. Gdy wywar się zagotuje dodaj do niego rozkruszoną kostkę rosołową. Grzyby zamieszaj i gotuj dalej. Gdy pieczarki będą ugotowane do miękkości wyłącz palnik i wystudź wywar. Następnie za pomocą blendera pieczarki zmiksuj razem z wywarem. Sporządź zawiesinę z mąki pszennej i śmietany. W szklance dokładnie wymieszaj mąkę razem ze śmietanę. Wywar grzybowy zacznij ogrzewać i dodawaj zawiesinę z mąki i śmietany cały czas mieszając, aby zagęścić zupę. Zupę doprowadź do wrzenia i wyłącz palnik.Zupę podawaj z tostami przygotowanymi w tosterze. Jeśli nie posiadasz tostera możesz przygotować tosty w piekarniku. Na blaszce ułóż chleb tostowy i wstaw na 10 - 15 minut do piekarnika.
Krem pieczarkowy z tostem
Umyte i obrane pieczarki pokrój na mniejsze cząstki.
Krem pieczarkowy z tostem
Ugotowane pieczarki zblenderuj razem z wywarem.
Krem pieczarkowy z tostem
Sporządź zawiesinę z mąki pszennej i śmietany.
Krem pieczarkowy z tostem
Do wywaru dodawaj zawiesinę z mąki i śmietany cały czas mieszając.

Tagi:

chleb