MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa-krem pomidorowa wg Marii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, pikantna zupa z soku pomidorowego pachnąca oregano i bazylią.

Zupa-krem  pomidorowa wg Marii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa-krem pomidorowa wg Marii

 

  • 400g soku pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g fasoli czerwonej
  • 1 łyżka czerwonego pesto
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia

Sposób przygotowania:

Zupa-krem pomidorowa wg Marii
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,fasolę i oliwki odsączamy z zalewy.Do garnka wlewamy olej ,dodajemy cebulę i smażymy przez 2 minuty.Następnie wlewamy sok pomidorowy, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy przez 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.Następnie dodajemy fasolę,oliwki pokrojone w paski , czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę oraz pesto.Wszystko razem mieszamy dodajemy oregano , bazylię i podgrzewamy przez 3 minuty.Gorącą zupę- krem podajemy ze świeżym pieczywem.
Zupa-krem  pomidorowa wg Marii
Do garnka wlewamy sok pomidorowy, gotujemy a następnie dodajemy fasolę i oliwki.
Zupa-krem  pomidorowa wg Marii
Do zupy dodajemy pesto czerwono ,do zaostrzenia smaku.