Sposób przygotowania:
Krem rumowy z rodzynkami
Najpierw żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Rodzynki namoczyć w rumie na 40 min. Do miski wbić jajka, dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowy i ubijać w kąpieli wodnej czyli postawić miske na wrzącawode i mieszać,
dodając stopniowo mleko i odcedzony z rodzynek rum. Zdjąć miske z kąpieli i ubijać do ostudzenia. Następnie dodać żelatynę, skórkę kandyzowaną, rodzynki, aromat i ubitą śmietankę kremową, dokładnie wszystko wymieszać.Krem wyłożyć do pucharków, włożyć ostudzony do lodówkina na 30 min. Smacznego!:)
dodając stopniowo mleko i odcedzony z rodzynek rum. Zdjąć miske z kąpieli i ubijać do ostudzenia. Następnie dodać żelatynę, skórkę kandyzowaną, rodzynki, aromat i ubitą śmietankę kremową, dokładnie wszystko wymieszać.Krem wyłożyć do pucharków, włożyć ostudzony do lodówkina na 30 min. Smacznego!:)