Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Krem szparagowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa krem. Idealnie nadaje się do jedzenia z grzankami. Delikatny i wyrafinowany smak. Świetny jako przekąska dla gości.

Krem szparagowy

Składniki:

Krem szparagowy

 

Sposób przygotowania:

Krem szparagowy
Szparagi umyć, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Masło roztapiamy w rondlu, dodajemy mąkę i zalewamy wodą, mieszamy dokładnie. Później dodajemy wywar ze szparagów i zagotowujemy. Wszystko miksujemy w blenderze i zalewamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Doskonale podawać go z grzankami z białego pieczywa lub ugotowanym na twardo jajkiem.

Tagi:

szparagi