Sposób przygotowania:
Krem warzywny z bobem i kurczakiem
Włoszczyznę zalewamy wodą, dodajemy sporą szczyptę soli i gotujemy warzywa do miękkości. Wyjmujemy je z gorącego bulionu. Gotujemy w nim bób. Wyjmujemy bób z bulionu, obieramy go z łupin. Część pozostawiamy do posypania, resztę wkładamy do bulionu.
Dodajemy ugotowane warzywa (marchew, pietruszkę, seler i por). Miksujemy warzywa na krem. Ddajemy mleko kokosowe, harissę, pieprz ziołowy i sól do smaku. Podgrzewamy zupę. Obieramy kurczaka z kości, kroimy w plasterki - układamy je na brzegach talerzy. Smarujemy musztardą francuską.
Nalewamy zupę, posypujemy bobem i dekorujemy listkami mięty. Posypujemy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
Dodajemy ugotowane warzywa (marchew, pietruszkę, seler i por). Miksujemy warzywa na krem. Ddajemy mleko kokosowe, harissę, pieprz ziołowy i sól do smaku. Podgrzewamy zupę. Obieramy kurczaka z kości, kroimy w plasterki - układamy je na brzegach talerzy. Smarujemy musztardą francuską.
Nalewamy zupę, posypujemy bobem i dekorujemy listkami mięty. Posypujemy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
kołczu
jaNina
Dla mnie też! A jaki zdrowy :)
Właśnie zrobilam paste do chleba z bobem - pyszna!
Jak znajdę chwilę - wrzucę do przepisów.
kołczu
jaNina napisał(a):