Sposób przygotowania:
Krem z czerwonej soczewicy z marchewką
Do garnka wlać bulion i zagotować. W międzyczasie obrać cebulę i marchewkę. Warzywa pokroić w niedużą kotkę. Wrzucić do gotującego bulionu. Gotować aż warzywa będą al'dente ok 15 minut.
Następnie dodać soczewicę i gotować aż wszystko będzie miękkie. Do smaku zupkę doprawić tymiankiem i ziołami włoskimi.
Gdy juz soczewica i warzywa się ugotują zestawić garnek z ognia. Wszystko zmiksować na gładki krem.
Gdyby zupa była za gęsta można dolać bulionu. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Następnie dodać soczewicę i gotować aż wszystko będzie miękkie. Do smaku zupkę doprawić tymiankiem i ziołami włoskimi.
Gdy juz soczewica i warzywa się ugotują zestawić garnek z ognia. Wszystko zmiksować na gładki krem.
Gdyby zupa była za gęsta można dolać bulionu. Podawać z ulubionymi dodatkami.
niezły kąsek