Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z serkiem topionym
Bulion wlać do garnka i zagotować. Ziemniaki i marchewkę obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki. Pokrojone warzywa wrzucić do bulionu i gotować aż bedą al'dente.
W międzyczasie brokuła podzielić na małe różyczki. Wrzucić do garnka. Dalej gotować. Serek topiony pokroić na małe kawałki też wrzucić do garnka.
Wszystko gotować aż warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu przemieszać aby serek dobrze się rozpuścił w zupie.
W międzyczasie brokuła podzielić na małe różyczki. Wrzucić do garnka. Dalej gotować. Serek topiony pokroić na małe kawałki też wrzucić do garnka.
Wszystko gotować aż warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu przemieszać aby serek dobrze się rozpuścił w zupie.