Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej soczewicy
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę ,czosnek,marchewkę i ziemniak .Warzywa smażymy cały czas mieszamy jeżeli trzeba to można podlać odrobiną bulionu. Soczewicę płuczemy zimną wodą odsączamy. Do garnka wlewamy bulion dodajemy usmażone warzywa i opłukaną soczewicę.Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Odlewamy chochlę zupy dodajemy do tego serek topiony pokrojony w kostkę mieszamy aż serek się rozpuści. Wymieszany serek wlewamy do zupy doprawiamy solą ,pieprzem,imbirem i curry.Zupę miksujemy blenderem na krem.Zupę najlepiej podać z grzankami. polecam!!!
Nina W.
gosia56
Mi bardzo pasuje takie połączenie składników.;)
)
Dinah
gosia56
Masz rację ale w tej ilości zupyserek wcale nie jest wyczuwalny .
zbysiowa
gosia56
Bardzo dziękuję mi bardzo smakowała ta zupka bardzo szybko się ją robi jak się ma bazę do zupy.
gusia1000