Sposób przygotowania:
Zupa krem z cieciorki i czerwonej soczewicy
Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, z doświadczenia jest to nie więcej niż 15 minut. Jeżeli masz cieciorkę z puszki to sprawa jest jasna, jeżeli suchą to musisz ją moczyć w wodzie przez min. 6 godzin a następnie gotować przez ok. 70 minut. Czosnek i cebulę drobno pokrój. Podsmaż, a następnie dodaj puszkę pomidorów oraz szklankę bulionu (zalej kostkę warzywną wrzącą wodą w kubku i wymieszaj). Przypraw jak podano powyżej, dodaj cieciorkę i ugotowaną soczewicę a następnie gotuj przez ok. 5 minut. Pozostaw do wystygnięcia i w tym czasie przygotuj grzanki. Pokrój kromki chleba w grubą kostkę, wrzuć na rozgrzany w patelni olej, oprósz je oregano i smaż przez kilka minut przewracając na strony, tak żeby równomiernie się przyrumieniły. Wszystkie warzywa zblenduj na gładką masę, zagotuj i gotowe. Teraz wystarczy przełożyć do misek, posypać grzankami i smacznego.