Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowo imbirowa
Ziemniaki, marchew, cebulę i imbir obierz i pokrój w kostkę. Nie musi być równo. Podsmaż na oleju cebulę z liściem laurowym i imbirem, dodaj pokrojone ziemniaki, do których gdy się zeszklą dodaj marchewkę, delikatnie posól.
Wszystko razem podsmażaj ciągle mieszając około 8 minut.
Po tym czasie dodaj wodę lub wywar, dodaj pieprz i jeżeli potrzeba również sól. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, aż warzywa będą całkiem miękkie. Dodaj śmietanę i podgotuj jeszcze 5 minut.
Wyłącz gaz. Odczekaj aż chwilę przestygnie i zmiksuj wszystko na krem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodaj trochę przegotowanej wody lub wywaru. Dopraw do smaku.
Podawaj z łyżką jogurtu naturalnego i koperkiem. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystkie smaki się połączą.
Wszystko razem podsmażaj ciągle mieszając około 8 minut.
Po tym czasie dodaj wodę lub wywar, dodaj pieprz i jeżeli potrzeba również sól. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, aż warzywa będą całkiem miękkie. Dodaj śmietanę i podgotuj jeszcze 5 minut.
Wyłącz gaz. Odczekaj aż chwilę przestygnie i zmiksuj wszystko na krem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodaj trochę przegotowanej wody lub wywaru. Dopraw do smaku.
Podawaj z łyżką jogurtu naturalnego i koperkiem. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystkie smaki się połączą.