malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Krem z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki krem możemy z powodzeniem podawać jako dodatek do chleba. Smakuje wszystkim. Można też podawać jako dodatek do mięs.

Krem z kalafiora

Składniki:

Krem z kalafiora

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z kalafiora
Kalafiora gotujemy na miękko w słonej wodzie. Następnie płuczemy i kroimy na drobno. Serek twarogowy łączymy z jogurtem naturalnym. Dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie miksujemy kalafiora i dodajemy do białego sosu. Przekładamy do miseczki i dekorujemy startym ogórkiem oraz plastrami pomidora.

Tagi:

kalafior