Sposób przygotowania:
Krem z kalafiora
Myjemy kalafior i dzielimy go na małe części. Tniemy cebulę na małe części. Obieramy pietruszkę i tniemy ją na małe części. Tniemy pory na talarki - tylko białe części. Wszystko wrzucamy do bulionu i gotujemy okolo 25-30 min. Dodajemy do tego liść laurowy i ziele angielskie- 2 ziarenka ( ja osobiście za nim nie przepadam więc go nie dodaje!) Kiedy warzywa są miękkie miksujemy je wraz z bulionem, lecz należy pamiętać aby przed miksowaniem wyciągnąć liść laurowy i ziele angielskie. Otrzymany krem wstawiamy na mały ogień i gotujemy go około 15 min. Dodajemy do smaku biały pieprz, sół oraz parę kropel magii. Po tym czasie krem jest gotowy :). Wlewamy go na talerz i posypujemy koperkiem. Możemy dodać do kremy grzanki lub ptysie. Smacznego