Sposób przygotowania:
Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym
Kalafiora obieramy z liści, dzielimy na różyczki,zalewamy wodą i gotujemy do miekkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odsączamy z nadmiaru wody.
Obraną i drobno pokrojoną cebulę razem z obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oleju do zeszklenia. Całość zalewamy gorącym bulionem drobiowo - warzywnym doprowadzając do zagotowania.
Po zagotowaniu studzimy, a następnie miksujemy zupę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki,doprawiamy do smaku pieprzem, solą przyprawą uniwersalną oraz gałką muszkatołową.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Obraną i drobno pokrojoną cebulę razem z obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oleju do zeszklenia. Całość zalewamy gorącym bulionem drobiowo - warzywnym doprowadzając do zagotowania.
Po zagotowaniu studzimy, a następnie miksujemy zupę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki,doprawiamy do smaku pieprzem, solą przyprawą uniwersalną oraz gałką muszkatołową.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
gusia1000