Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Wkładamy je do miski z niewielką ilością octu i trzymamy przez chwilę. Dzięki temu pozbędziemy się nieproszonych gości. Następnie dokładnie opłukujemy każdą różyczkę pod bieżącą wodą.
Tak przygotowany kalafior wrzucamy do garnka. Zalewamy rosołem, dodajemy liść laurowy, angielskie ziele i suszone zioła. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości kalafiora. Gdy będzie miękki za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką konsystencję.
Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Tak przygotowany kalafior wrzucamy do garnka. Zalewamy rosołem, dodajemy liść laurowy, angielskie ziele i suszone zioła. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości kalafiora. Gdy będzie miękki za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką konsystencję.
Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Marika-
Magdalena88
edytaha
misia5
Jestem za :)