Sposób przygotowania:
Zupa moc warzyw
Marchew, pietruszkę, seler i por pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, zalać 1,5 litra bulionu warzywnego, dodać ziemniaki i buraki pokrojone w mniejszą kostkę, dosypać 1 łyżeczkę jarzynki i kilka ziaren czarnego pieprzu, przykryć i gotować 30 minut. Kapustę pokroić w paseczki i po 30 minutach dodać do garnka, gotować kolejne 15 minut.
Pomidory obrać i pokroić w kostkę tak samo pokroić cukinię i dołożyć do zupy, wsypać ugotowany i obrany ze skórki bób i gotować kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka na koniec dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, przed podanie posypać zieloną pietruszką.
Pomidory obrać i pokroić w kostkę tak samo pokroić cukinię i dołożyć do zupy, wsypać ugotowany i obrany ze skórki bób i gotować kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka na koniec dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, przed podanie posypać zieloną pietruszką.