Sposób przygotowania:
Krem z mango wg Karmellka82
Śmietankę schłodzoną ubić,mango obrać wjąć pestki.Zostawić kilka kawałków do dekoracji,resztę zmiksować z sokiem z cytrynyowym i cukrem do chwili uzyskania gładkiej masy.Śmietankę wymieszać ostrożnie z mango UWAGA:długie mieszanie powoduje opadnięcie masy.
Krem wstawić na 30min do lodówki i podawać dobrze schłodzony.
Jeżeli deser jest przewidziany na następny dzień to trzeba go usztywnić żelatyną.
Zelatyne moczymy w 3 łyżkach zimnej wody,potem rozpuścić,wstawiając naczynie do garnka z gorąca wodą.
Zmieszać ze zmiksowanymi owocami.Potem dopiero dodać ubitą śmietankę.
Krem wstawić na 30min do lodówki i podawać dobrze schłodzony.
Jeżeli deser jest przewidziany na następny dzień to trzeba go usztywnić żelatyną.
Zelatyne moczymy w 3 łyżkach zimnej wody,potem rozpuścić,wstawiając naczynie do garnka z gorąca wodą.
Zmieszać ze zmiksowanymi owocami.Potem dopiero dodać ubitą śmietankę.