Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa krem o fantastycznym smaku i aromacie, gorąco polecam na jesienne, chłodne dni.

Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy
Marchewkę dokładnie obieramy, płuczemy i kroimy na mniejsze części. Pokrojoną marchewkę wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby woda ją zakryła, dodajemy odrobinę soli. Marchew gotujemy do miękkości. Do miękkiej marchewki dodajemy sok pomarańczowy, kruszymy kostkę rosołową, dodajemy również obrany i starty na tarce kawałek imbiru. Całość doprawiamy szczyptę cynamonu, ostrą papryką oraz wegetą. Całość gotujemy jeszcze chwilkę. Zdejmujemy z ognia i troszkę studzimy. Następnie blenderujemy ją na gładką masę. Zupę można podawać z kleksem śmietany czy też jogurtu naturalnego. Zachwyci smakoszy swoim smakiem a także wspaniałym aromatem :)
Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy
Marchewkę dokładnie obieramy i płuczemy.
Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy
Do miękkiej marchewki dodajemy imbir, gotujemy dalej.
Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy
Do zupy dolewamy sok pomarańczowy, dodajemy cynamon.
Krem z marchewki pomarańczowo-imbirowy
Wszystko blenderujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.