Sposób przygotowania:
Krem z pomidorów z serem mozzarella
Do garnka wrzucamy zawartość puszki z pomidorami, dolewamy pół szklanki wody, wrzucamy kostkę rosołową, posiekaną, świeżą bazylię oraz oregano i wstawiamy na mały ogień, by się powoli gotowało. Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masła, świeże pomidory obieramy ze skóry i kroimy na niewielkie kawałki, a te wrzucamy na rozgrzane masło. Smażymy na niewielkim ogniu przez ok. 7 minut. Zawartość patelni wrzucamy do garnka z zupą. Całość blenderujemy i gotujemy jeszcze przez kilka minut. (W zależności jak gęstą zupę chcemu uzyskać, możemy dodać więcej wody.) Krem należy doprawić według własnych upodobań vegetą i czarnym, świeżo zmielonym pieprzem. Gotową zupę wlać do miseczki, dodać niewielkie kawałki mozzarelli i voila. Smacznego.
misia53