Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krem z pora na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sycąca zupa- krem z pora. Można ją podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Krem z pora na rosole Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem z pora na rosole

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z pora na rosole
Rosół zagotować. Pora dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry (można kilka odłożyć do dekoracji). Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wraz z porem dodać do gotującego się rosołu. Gotować kilkanaście minut do miękkości. Zupkę zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym. Udekorować np. koperkiem i surowym porem.
Krem z pora na rosole
Pokrojone ziemniaki i pora dodać do gotującego się rosołu.
Krem z pora na rosole
Ugotowaną zupę zmiksować w blenderze, doprawić.
Krem z pora na rosole
Zmiksowaną zupę doprawić solą morską i pieprzem.

Tagi:

pory