Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z porem i papryką
Wymoczone przez 2 godziny śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w paski.
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączony z zalewy groszek.
W miseczce łączymy składniki na sos, a następnie dodajemy go do sałaki. Mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem.
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączony z zalewy groszek.
W miseczce łączymy składniki na sos, a następnie dodajemy go do sałaki. Mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem.