Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamarynowane polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem to dobry pomysł na smaczny i pożywny obiad.

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem
Zaczynamy od przygotowania marynaty: mieszamy 3 łyżki oleju z musztardą, majerankiem, papryką słodką i ostrą. Nacieramy mięso ze wszystkich stron i wstawiamy pod przykryciem do lodówki na noc, aby mięso się zamarynowało.

Pora oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy por lekko się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy i podsmażamy kilka minut.

Zamarynowane mięso kroimy w plastry. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy mięso i czosnek na rozgrzanym oleju, aż mięso się zarumieni. Dodajemy pora z pieczarkami, wlewamy również resztę marynaty z mięsa, przykrywamy i dusimy około 30 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem
Pora oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem
Gdy por lekko się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem
Zamarynowane mięso kroimy w plastry. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem
Podsmażamy mięso i czosnek na rozgrzanym oleju, aż mięso się zarumieni.