Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i porem
Zaczynamy od przygotowania marynaty: mieszamy 3 łyżki oleju z musztardą, majerankiem, papryką słodką i ostrą. Nacieramy mięso ze wszystkich stron i wstawiamy pod przykryciem do lodówki na noc, aby mięso się zamarynowało.
Pora oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy por lekko się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy i podsmażamy kilka minut.
Zamarynowane mięso kroimy w plastry. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy mięso i czosnek na rozgrzanym oleju, aż mięso się zarumieni. Dodajemy pora z pieczarkami, wlewamy również resztę marynaty z mięsa, przykrywamy i dusimy około 30 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Pora oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy por lekko się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy i podsmażamy kilka minut.
Zamarynowane mięso kroimy w plastry. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy mięso i czosnek na rozgrzanym oleju, aż mięso się zarumieni. Dodajemy pora z pieczarkami, wlewamy również resztę marynaty z mięsa, przykrywamy i dusimy około 30 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.