Sposób przygotowania:
Krem z ricotty
W misce lub blenderze wyposażonym w stalowe ostrze zmiksuj trzy sery na lekki, gładki krem. Przełóż go do glinianego garnka lub salaterki, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki.
Godzinę przed podaniem wyjmij salaterkę z lodówki, aby krem zdążył się lekko ogrzać w temperaturze pokojowej. Na stole postaw dzbanek z ciemnym miodem lub marmellata di limone oraz koszyk opieczonego w piekarniku chleba. Ciepłe, chrupiące kromki smaruje się serowym kremem, polewa odrobiną miodu lub zanurza w nałożonej na talerz marmellata. Przy okazji człowiek nie przestaje się zastanawiać, dlaczego komukolwiek miałoby przyjść do głowy, by zakończyć cywilizowany posiłek w inny sposób.
Godzinę przed podaniem wyjmij salaterkę z lodówki, aby krem zdążył się lekko ogrzać w temperaturze pokojowej. Na stole postaw dzbanek z ciemnym miodem lub marmellata di limone oraz koszyk opieczonego w piekarniku chleba. Ciepłe, chrupiące kromki smaruje się serowym kremem, polewa odrobiną miodu lub zanurza w nałożonej na talerz marmellata. Przy okazji człowiek nie przestaje się zastanawiać, dlaczego komukolwiek miałoby przyjść do głowy, by zakończyć cywilizowany posiłek w inny sposób.