Sposób przygotowania:
Krem z warzyw
Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę a następnie lekko podsmażyć.
Do podsmażonej cebuli dodać obrane ,pokrojone w plastry marchewki, obrane pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obrany pokrojony seler.
Całość dusić około 15 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
Zalać ugotowanym wcześniej bulionem i gotować jeszcze około 15 minut.
Po ugotowaniu i lekkim wystudzeniu zmiksować blenderem.
Doprawić do smaku solą ,pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Podawać z dodatkiem groszku ptysiowego.
Do podsmażonej cebuli dodać obrane ,pokrojone w plastry marchewki, obrane pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obrany pokrojony seler.
Całość dusić około 15 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
Zalać ugotowanym wcześniej bulionem i gotować jeszcze około 15 minut.
Po ugotowaniu i lekkim wystudzeniu zmiksować blenderem.
Doprawić do smaku solą ,pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Podawać z dodatkiem groszku ptysiowego.
gusia1000