WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 595]

Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna zupa pomidorowa z dodatkiem czosnku oraz ziół prowansalskich i majeranku. Podana z ryżem to zawsze pyszny obiad.

Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem

ETAP 1:

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i włożyć do garnka. Pora pokroić na kawałki i dodać do garnka. Włożyć umyte podudzia i zalać wodą tak aby wszystko przykryła (ok. 1,5-2 l). Wrzucić listek i ziele angielskie, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Zagotować. Wrzucić kostkę rosołową.

Gotować ok. 30 minut po czym dodać koncentrat pomidorowy, ząbki czosnku, roztarte zioła prowansalskie i majeranek. Gotować następne 15-20 minut i dodać śmietankę aż do uzyskania odpowiedniego stopnia zabielenia. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz paprykami w proszku.

Pogotować jeszcze kilka minut i wyłączyć. Zupę przecedzić pozostawiając sam wywar. W oddzielnym garnku ugotować ryż. Porcję ryżu nałożyć do miseczki. Zalać zupą. Włożyć marchewkę i podawać.

Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem
Zupa pomidorowa z ziołami po przecedzeniu
Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem
Zupa pomidorowa ziołowa po dodaniu koncentratu i czosnku
Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem
Zupa pomidorowa z ziołami po dodaniu śmietanki
Zupa pomidorowa z ziołami i ryżem
Zupa pomidorowa w trakcie gotowania przed dodaniem koncentratu