Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchewki i soczewicy
Skrzydełka ugotować razem z warzywami do miękkości na małym ogniu, posolić.
Gdy wszystko jest prawie miękkie dodać koncentrat i gotować dalej. Potem wyjąć seler i por ( jeśli chcecie możecie zostawić ).
Mięso ze skrzydełek oddzielić od kości. Do wywaru z warzywami, dodać mięso ze skrzydełek, soczewicę i śmietanę i zblendować zupę na krem. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Zupę podawać gorącą z koperkiem.
Gdy wszystko jest prawie miękkie dodać koncentrat i gotować dalej. Potem wyjąć seler i por ( jeśli chcecie możecie zostawić ).
Mięso ze skrzydełek oddzielić od kości. Do wywaru z warzywami, dodać mięso ze skrzydełek, soczewicę i śmietanę i zblendować zupę na krem. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Zupę podawać gorącą z koperkiem.
SylaUla
zewa
Bardzo się cieszę, że moje pomysły na potrawy podobają się Tobie :)