Sposób przygotowania:
Rosół z przyprawami
Mięso myjemy kładziemy do garnka i zalewamy wodą. Stawiamy do gotowania. Gdy zacznie bulgotać dodajemy ziele angielskie, liść laurowy , pieprz i trochę solimy. Dodajemy też obraną marchew.
Por oczyszczamy i płuczemy z pietruszką i lubczykiem. Związujemy nicią i dodajemy do rosołu. Gotujemy ok 1 1/2 godz i dodajemy opieczoną w piekarniku cebulę.
Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 20-30 min.
Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.
Por oczyszczamy i płuczemy z pietruszką i lubczykiem. Związujemy nicią i dodajemy do rosołu. Gotujemy ok 1 1/2 godz i dodajemy opieczoną w piekarniku cebulę.
Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 20-30 min.
Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.