Sposób przygotowania:
Zupa krem z topinambura i gruszek
Obrany topinambur i gruszki (usuń gniazda nasienne) pokrój na małe kawałki, zalej wodą lub bulionem i gotuj do miękkości. Zblenduj na gładki krem, do śmietanki dodaj odrobinę zupy aby ją zahartować, wlej do pozostałych składników, dopraw i zagotuj.
Płatki migdałowe zrumień na złoto na suchej patelni, a plastry boczku pokrojone w małe paski podsmażamy na patelni aż będą rumiane i chrupkie jak chipsy.
Zupę podajemy posypaną boczkiem i migdałami.
Płatki migdałowe zrumień na złoto na suchej patelni, a plastry boczku pokrojone w małe paski podsmażamy na patelni aż będą rumiane i chrupkie jak chipsy.
Zupę podajemy posypaną boczkiem i migdałami.
Magdalena88
Ada / Pora coś zjeść