Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni i puree ziemniaczanego
Dynię obieramy, wydrążamy włókna i nasiona. Dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Obraną, umytą i pokrojoną w piórka cebulę przesmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną wcześniej w kostkę dynią i chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy rosół i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości dyni. Pod koniec dodajemy puree ziemniaczane. Gdy zawartość garnka ponownie zawrze gotujemy 5 minut. Następnie za pomocą blendera miksujemy całość na gładki krem.
Jeśli uznamy że zupa jest zbyt gęsta można dolać rosołu jeśli zaś za rzadka pogotować jeszcze chwilę, aż konsystencja zupy będzie nam odpowiadała.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości dyni. Pod koniec dodajemy puree ziemniaczane. Gdy zawartość garnka ponownie zawrze gotujemy 5 minut. Następnie za pomocą blendera miksujemy całość na gładki krem.
Jeśli uznamy że zupa jest zbyt gęsta można dolać rosołu jeśli zaś za rzadka pogotować jeszcze chwilę, aż konsystencja zupy będzie nam odpowiadała.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Jagodowa
misia5