p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kremowa zupa szparagowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kremowa zupa szparagowa, z dodatkiem ognistej mieszanki przypraw.

Kremowa zupa szparagowa. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremowa zupa szparagowa.

 

  • pęczek zielonych szparagów
  • 1/4 selera
  • 2 kartofle
  • 1 kostka warzywna
  • 1 czubate łyżka jogurtu naturalnego
  • sól morska prowansalska Kamis,
  • ognista mieszanka przypraw Kamis

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa szparagowa.
Szparagi cienko obrać za pomocą obieraczki do warzyw, usunąć zdrewniałe końcówki, odciąć czubki (ok. 3 cm długości), które należy odłożyć. Pokrojone szparagi ugotować ok. 15 minut w 750 ml wody z kostką warzywną, wraz z pokrojonym selerem i kartoflami. Warzywa zmiksować w garnku metalową końcówką blendera ręcznego Kenwood . Wrzucić do zupy czubki szparagów, doprawiać solą morską prowansalską, ognistą mieszanką przypraw i wszystko razem podgrzewać na niewielkim ogniu, ok. 5 - 7 minut. Krem przełożyć na talerze, na środku ułożyć ugotowane czubki szparagów, zrobić dekoracyjne kropki z jogurtu, ponownie doprawić ognistą mieszanką przypraw, udekorować natką.
Kremowa zupa szparagowa.
odciąć czubki (ok. 3 cm długości), które należy odłożyć
Kremowa zupa szparagowa.
Pokrojone szparagi ugotować wraz z pokrojonym selerem i kartoflami
Kremowa zupa szparagowa.
Warzywa zmiksować w garnku metalową końcówką blendera ręcznego Kenwood
Kremowa zupa szparagowa.
Wrzucić do zmiksowanej zupy czubki szparagów