Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni z maślanymi grzankami
1. Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy, kroimy na małe kawałki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Warzywa mają się tylko zaszklić, nie rumienimy ich mocno. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do miękkości.
2. Do miękkich warzyw dajemy serek i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy do smaku. Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę.
3. Bułkę kroimy w plasterki, smarujemy cieniutko masłem i oprószamy natką pietruszki, układamy na blaszce, obok grzanek rozsypujemy pestki słonecznika. Wystawiamy do gorącego piekarnika do zrumienienia się grzanek i pestek słonecznika.
4. Na talerze nakładamy porcje zupy, grzanek i pestek słonecznika. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 4 porcje zupy.
Użyłam dyni hokkaido.
Użyłam serka kanapkowo-sałatkowego, to ten słony serek w kostce.
2. Do miękkich warzyw dajemy serek i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy do smaku. Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę.
3. Bułkę kroimy w plasterki, smarujemy cieniutko masłem i oprószamy natką pietruszki, układamy na blaszce, obok grzanek rozsypujemy pestki słonecznika. Wystawiamy do gorącego piekarnika do zrumienienia się grzanek i pestek słonecznika.
4. Na talerze nakładamy porcje zupy, grzanek i pestek słonecznika. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 4 porcje zupy.
Użyłam dyni hokkaido.
Użyłam serka kanapkowo-sałatkowego, to ten słony serek w kostce.
Czekoladka 2
skuter5
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
Babeczka35
Bardzo polecam :)