Sposób przygotowania:
Kremowe PureeObrać ziemniaki i przekroić na pół. Zagrzać wodę i moczyć ziemniaki w tej gorącej jecz nie wrzącej wodzie przez ok 20 min (to jest ta tajemnica puszystości puree, dzięki temu skrobia zostaje związana w komórkach miękiszowych ziemniaka przez co one nie ulegną destrukcji przy rozdrabnianiu i nie zrobi sie klej do tapet zamiast Puree) ;) Następnie gotować ziemniaki aż staną się miękkie. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków razem z rozdrobnionym masłem następnie zagotować mleko i powoli dolewać do powstałej masy aż uzyska ona konsystencję kremu. Następnie doprawić solą i posypać natką pietruszki lub posiekanym koperkiem. Doskonale się komponuje z surówkami, rybami i mięsiwem. Na zdjęciu Puree podane z Solą smażoną w cieście cytrynowym i surówką z kapusty pekińskiej. Pycha ;p
Gość
lena
mediana
Gość
sandra200
kotekbehemotek