vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

kremówka 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moja ulubiona karpatka która zawiera mało jajek w sobie a smakuje super

kremówka 5

Składniki:

kremówka 5

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 7 żółtek
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • masło

 

Sposób przygotowania:

kremówka 5
Na początek ciasto francuskie rozłożyć na dwie blachy i upiec uprzednio nakłuwając je widelcem ostrożnie. Następnie przygotowujemy krem. Żółtka ucieramy z cukrem oraz mąką. Zalewamy je ugotowanym mlekiem i przez chwilę całość gotujemy. Przestudzony krem ucieramy wraz z kostką masła. Gotowy krem rozsmarowujemy na cieście i przykrywamy drugą częścią ciasta. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Tagi:

ciasto