Sposób przygotowania:
Kremówka idealna Mariel
Potrzebujemy 2 ciasta francuskie , które układamy na brytfannach wyłożonych papierem do pieczenia , można też zostawić papier , w które były zawinięte.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut , każdy placek nie smarowałam jajkiem. Odlewamy 125 ml mleka , pozostałe gotujemy , do odlanego dodajemy cukier,cukier waniliowy , mąkę , mąkę kukurydzianą, dokładnie mieszamy i zalewamy gotujące się mleko , mieszamy aż budyń zgęstnieje .Następnie ściągamy z ognia i zostawiamy do wystygnięcia . Margarynę ucieramy bardzo starannie po łyżce dodajemy wystygłego budyniu , na koniec 2 łyżki spirytusu dokładnie wymieszać. Na jeden placek wyłożyć krem w całości i rozsmarować równomiernie , przełożyć drugim ciastem i posypać cukrem pudrem