mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kremówka idealna Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciągle próbuje idealnej masy do kremówek i chyba mi się udało

Kremówka idealna Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremówka idealna Mariel

 

Sposób przygotowania:

Kremówka idealna Mariel
Potrzebujemy 2 ciasta francuskie , które układamy na brytfannach wyłożonych papierem do pieczenia , można też zostawić papier , w które były zawinięte.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut , każdy placek nie smarowałam jajkiem. Odlewamy 125 ml mleka , pozostałe gotujemy , do odlanego dodajemy cukier,cukier waniliowy , mąkę , mąkę kukurydzianą, dokładnie mieszamy i zalewamy gotujące się mleko , mieszamy aż budyń zgęstnieje .Następnie ściągamy z ognia i zostawiamy do wystygnięcia . Margarynę ucieramy bardzo starannie po łyżce dodajemy wystygłego budyniu , na koniec 2 łyżki spirytusu dokładnie wymieszać. Na jeden placek wyłożyć krem w całości i rozsmarować równomiernie , przełożyć drugim ciastem i posypać cukrem pudrem
Kremówka idealna Mariel
ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty
Kremówka idealna Mariel
wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy
Kremówka idealna Mariel
Pierwsze ciasto przekładamy przygotowaną masą
Kremówka idealna Mariel
kremówki posypać cukrem pudrem i odstawić na 2 h