kapitan_barbarossa

kapitan_barbarossa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Kremowy specjał miodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Deser jest orzeźwiający i bardzo zdrowy. Wykorzystując chudy twaróg i zredukowaną ilość miodu można pozwolić sobie na niego nawet będąc na diecie.

Kremowy specjał miodowy

Składniki:

Kremowy specjał miodowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kremowy specjał miodowy
Z cytryny odkrawamy parę okazałych plastrów. Do szklanki z serkiem dodajemy wodę i sok z pozostałej części cytryny (czyli jakieś 2 łyżeczki soku) i energicznie mieszamy na gładki puch. Dodajemy łyżeczkę miodu i dalej mieszamy. Całość polewamy pozostałym miodem i dekorujemy plastrami cytrynowymi. Część plastrów podajemy osobno.

Tagi:

sery ser