Sposób przygotowania:
Krewetka w pomarańczy
Pomarańcze dokładnie myjemy, kroimy na połówki delikatnie wyciągamy miąższ nie uszkadzając skórki. Zachowujemy sok. Z jednej pomarańczy miąższ kroimy w drobną kostkę.
Pastę curry mieszamy dokładnie z creme oraz zachowanym wcześniej sokiem z pomarańczy, następnie dodajemy pokrojoną pomarańczę, doprawiamy do smaku.
Połówki wydrążonej wcześniej pomarańczy układamy na talerzach i do każdej wkładamy krewetkę i porcję sosu który zrobiliśmy. Resztę krewetek układamy na talerzu jako dekoracja albo dokładka. Migdałowe płatki zrumienić na patelni bez tłuszczu i posypać sos, udekorować świeżym koperkiem lub gałązką bazylii.
Pastę curry mieszamy dokładnie z creme oraz zachowanym wcześniej sokiem z pomarańczy, następnie dodajemy pokrojoną pomarańczę, doprawiamy do smaku.
Połówki wydrążonej wcześniej pomarańczy układamy na talerzach i do każdej wkładamy krewetkę i porcję sosu który zrobiliśmy. Resztę krewetek układamy na talerzu jako dekoracja albo dokładka. Migdałowe płatki zrumienić na patelni bez tłuszczu i posypać sos, udekorować świeżym koperkiem lub gałązką bazylii.