cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Krewetki czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna przystawka na wszelkie uroczystości

Krewetki czosnkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki czosnkowe

 

  • opakowanie mrożonych krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • masło do smażenia
  • odrobina zielonych bączków cebuli

Sposób przygotowania:

Krewetki czosnkowe
Krewetki odmrażamy. Masło podgrzewamy wraz z 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku. można dodać pokrojoną w kostkę cebulę albo jej zieloną cześć. tak zwane bączki cebulki. Je również chwilkę podsmażamy aby oddały nam smak. Do tego dorzucamy krewetki i obsmażamy je przez ok 2 minuty z każdej strony. I gotowe. Można również dodać papryczkę czerwoną.Smacznego ;)
Krewetki czosnkowe
Krewetki wrzucamy na masło z dodatkiem bączków cebuli i czosnku
Krewetki czosnkowe
Obsmażamy je z dwóch stron aż ich ogonki zrobia się różowe

Tagi:

krewetki