Sposób przygotowania:
Krewetki grillowane
Krewetki obieramy , wyciągamy żyłki, myjemy.Czosnek obrać , przepuścić przez praskę, dodać do oliwy.Trawę cytrynową grubsze części od dołu odciąć od liści lekko zmiażdżyć , dodać do oliwy. Dodać pieprz cayenne , 2 szczypty soli . Wszystko zmiksować. Cytrynę pokroić w plastry dodać do marynaty . Krewetki zalać marynatą i odstawić do lodówki na 4-5 godzin.Następnie krewetki nałożyć na patyczki do szaszłyków. Rozgrzać grilla , kratkę posmarować oliwą. Ułożyć krewetki , grillować ok 3 minut z obu stron.Przyrządzić sos do krewetek. Z dojrzałego awokado wydrążyć miąższ , skropić sokiem z cytryny. Do miseczki włożyć miąższ , dodać obrany ząbek czosnku , 1 łyżkę keczupu , kolendrę , 5 kropli tabasco, łyżkę majonezu , łyżkę jogurtu naturalnego . Wszystkie składniki zmiksować.Krewetki podajemy z sosem.