Sposób przygotowania:
Krewetki na maśle
Krewetki (najlepiej obrane/oszczedność czasu) dokładnie myjemy, osuszamy, i kładziemy na dość mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Musimy je delikatnie zrumienić, następnie zmniejszamy ogień i dokładamy masło, tak aby krewetki się w nim poddusiły. Na krewetki możemy położyć 2 gałązki kopru dla ładnego aromatu. W tym czasie robimy sos/dip do krewetek. Mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem(ilość wg upodobań) i posieikany koperkiem.Sosik odstawiay na chwile do lodówki.Musimy pilnować krewetek żeby się nie przesmażyły bo będą suche i nieapetyczne. Myślę ze maxmalny czas nja patelni to 6,7min. Po usmażeniu ktewetki można podawać prosto na patelni, sosik do maczania w miseczce. Polecam, to jedno z moich ulubionych dań!