KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Krewetki po tajsku z ananasem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Krewetki po tajsku na słodko.

Krewetki po tajsku z ananasem.

Składniki:

Krewetki po tajsku z ananasem.

 

  • 6 krewetek,
  • plasterek ananasa,
  • 1/4 papryki,
  • pomidorki i zielenina do dekoracji,
  • sól, cukier do smaku,
  • mały pęczek kolendry,
  • ostra pasta chili do smaku,
  • sos rybny,
  • czosnek i imbir do smaku,

Sposób przygotowania:

Krewetki po tajsku z ananasem.
Na woka wlewamy oliwe, rozgrzewamy, obsmażamy posiekanym czosnek i imbir, następnie smażymy krewetki, dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy pokrojonego ananasa, paprykę, i pokrojoną kolendrę. Talerz dekorujemy zieleniną i układamy gotową potrawę. Smacznego.

Tagi:

sosy krewetki