KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Krewetki smażone z czosnkiem i papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tajskie ostre, smażone krewetki.

Krewetki smażone z czosnkiem i papryką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki smażone z czosnkiem i papryką.

 

  • 10-12 dużych świeżych krewetek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • ostra papryczka,
  • dobra oliwa,
  • sos sojowy,
  • limonka,

Sposób przygotowania:

Krewetki smażone z czosnkiem i papryką.
Krewetki dokładnie myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Czosnek, paprykę drobno siekamy, rozgrzewamy woka lub patelnie skropioną oliwą, dodajemy czosnek, paprykę, krewetki, smażymy kilka minut, tak aby były różowe a ich skórka podpieczona. Gotowe układamy na talerzu, skrapiamy sokiem z limonki, polewamy sosem sojowym. Ściągamy pancerzyki, moczymy w powstałym sosie, dekorujemy zieleniną, kieliszek dobrego białego wina i gotowe. SMACZNEGO.
Krewetki smażone z czosnkiem i papryką.
Dokładnie osuszamy najlepiej na papierze.
Krewetki smażone z czosnkiem i papryką.
Usmażone, gorące, różowe krewetki wykładamy na talerz.