Sposób przygotowania:
krewetki w jogurcie z lubczykiem
Wysypać krewetki na mocno rozgrzaną patelnie teflonową bez tłuszczu. Jeśli nie są mrożone, dolać ok 1/3 szklanki wody. Trzymać na dużym lub średnim ogniu.
Doprawić solą ziołową i pieprzem cytrynowym na tyle, aby były w miarę słone. Następnie wsypać dosyć sporą ilość suszonego lubczyku. Wymieszać, potem zmniejszyć ogień i poczekać aż woda prawie całkiem odparuje i co jakiś czas mieszać aby krewetki przysmażyły się równomiernie.
Dodać około 5-6 łyżek jogurtu, wszystko to zamieszać.
W momencie, kiedy zacznie "bąblować" można wyłączyć gaz i podawać.
smacznego
Doprawić solą ziołową i pieprzem cytrynowym na tyle, aby były w miarę słone. Następnie wsypać dosyć sporą ilość suszonego lubczyku. Wymieszać, potem zmniejszyć ogień i poczekać aż woda prawie całkiem odparuje i co jakiś czas mieszać aby krewetki przysmażyły się równomiernie.
Dodać około 5-6 łyżek jogurtu, wszystko to zamieszać.
W momencie, kiedy zacznie "bąblować" można wyłączyć gaz i podawać.
smacznego