pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Krewetki w panierce kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepis na smaczną przystawkę

Krewetki w panierce kukurydzianej

Składniki:

Krewetki w panierce kukurydzianej

 

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w panierce kukurydzianej
Krewetki przyprawiamy gałką i odstawiamy na bok. Płatki kukurydziane przesypujemy do moździerza i ucieramy na proszek. W oddzielnej miseczce rozbijamy jajko i dodajemy sok z cytryny z dodatkiem odrobiny wody. Krewetki moczymy wpierw w jajku, następnie obtaczamy w panierce kukurydzianej i wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej. Smażymy kilka minut, aż krewetki wypłyną, a panierka zacznie się rumienić.