Sposób przygotowania:
Krewetki w piwnej panierce
Krewetki rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
Mąkę - 3 łyżki odłożyć, wymieszać z solą, papryką oraz z proszkiem do pieczenia, a następnie zmiksować stopniowo dolewając piwo.
Krewetki obtoczyć w pozostałej mące, zmoczyć w cieście i włożyć do gorącego oleju.
Smażyć partiami na złoty kolor, przez 2 minuty, po czym odsączyć na papierowym reczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy ciepłe z cząstkami cytryny i majonezem.
Mąkę - 3 łyżki odłożyć, wymieszać z solą, papryką oraz z proszkiem do pieczenia, a następnie zmiksować stopniowo dolewając piwo.
Krewetki obtoczyć w pozostałej mące, zmoczyć w cieście i włożyć do gorącego oleju.
Smażyć partiami na złoty kolor, przez 2 minuty, po czym odsączyć na papierowym reczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy ciepłe z cząstkami cytryny i majonezem.