Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krewetki w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka przekąska z owoców morza.

Krewetki w sezamie

Składniki:

Krewetki w sezamie

 

  • 16 krewetek
  • 5 łyżek mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki miodu
  • sezam do panierowana
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w sezamie
Krewetki rozmrozić i osuszyć, włożyć do miski. Posypać łyżką mąki i wymieszać. Z mąki, proszku, ¾ szklanki wody i łyżki oleju rozmieszać ciasto. Krewetki zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju przez ok. 3 min. Odsączyć na papierowym ręczniku. Miód podgrzać, wrzucić osączone krewetki, posypać całość sezamem, wymieszać i podawać.

Tagi:

krewetki