Sposób przygotowania:
Krewetki z pomidorkami i fasolką szparagową
Ugotować fasolkę w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Odcedzić.
Krewetki obrać z pancerzy. Wyciągnąć jelito i opłukać.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Czosnek i szalotkę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki i przesmażyć na oliwie razem z posiekaną papryczką chili. Dodać przygotowane wcześniej krewetki i przesmażyć na gorącej patelni około 2 minut. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ugotowaną fasolkę.
Przesmażyć razem 2 minuty. Dodać łyżkę masła. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwować z podpieczoną bagietką.
Krewetki obrać z pancerzy. Wyciągnąć jelito i opłukać.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Czosnek i szalotkę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki i przesmażyć na oliwie razem z posiekaną papryczką chili. Dodać przygotowane wcześniej krewetki i przesmażyć na gorącej patelni około 2 minut. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ugotowaną fasolkę.
Przesmażyć razem 2 minuty. Dodać łyżkę masła. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwować z podpieczoną bagietką.
SylaUla