Sposób przygotowania:
Krewetki z patelni
Przygotować bagietkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie krewetki oczyścić, opłukać pod zimną wodą i osuszyć papierowymi ręczniczkami. Pepperoni i czosnek posiekać w bardzo cienkie plasterki. Rozgrzać na patelni oliwę z masłem i dodać papryczkę i czosnek. Smażyć około 1 minuty, oprószyć pieprzem i dodać krewetki. Smażyć po 1,5 minuty z każdej strony, po czym odwrócić rozcięciem do dołu i smażyć kolejne 40 sekund. Oprószyć solą i nałożyć na talerze razem z kromkami bagietki i cząstkami limonki. Na każdą porcję wyłożyć po łyżce sosu, w którym krewetki się smażyły (czosnek i papryczka). Podawać z białym wytrawnym winem lub różowym aperitifem z nutą cytrusów.