aghneshka

aghneshka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Krewetkowe szaszłyki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis oczywiście można zdemontować dodając do białka np. czosnku albo wcześniej marynować krewetki - jak kto lubi.

Krewetkowe szaszłyki

Składniki:

Krewetkowe szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Krewetkowe szaszłyki
Krewetki należy rozmrozić najlepiej wrzucając je na parę minut do wrzącej wody. Następnie poodrywać ogonki - pancerzyki. Nadziewać na przemian z kawałkami ananasa na patyczek do szaszłyków. Następnie posmarować szaszłyki kurzym jajkiem (można użyć pędzelka spożywczego) i obtoczyć w sezamie. Szaszłyki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C aż do zarumienienia się składników (około 20 minut). Podawać można z sosem słodko-kwaśnym chilli. Mi bardzo smakuje :) Załączam mały obrazek - podpowiedź ze względu iż jesteśmy wzrokowcami ;)