gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane pomidory bez skórki z cebulą robię w słoiki na zimą. Polecam - są lepsze niż te ze sklepu.

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)

Składniki:

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)

 

  • 1,5 kg pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)

ETAP 1:

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)
Obraną i posiekaną cebulę podsmażamy przez chwilę.

Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy (na oliwie) w większym garnku.

ETAP 2:

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)
Sparzone pomidory obieramy ze skórki i przekładamy do miski.

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.

ETAP 3:

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)
Do cebuli dodajemy pokrojone na kawałki pomidory.

Następnie pomidory kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli.

Smażymy co jakiś czas mieszając, aż sos będzie gęsty.

Tak przygotowane pomidory przekładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy.